Wegwerp batterij, milieuvriendelijk, veel toepassingen


Het batterijtje dat je wel weg kan gooien en dan niet schadelijk is voor het milieu. Het is uit ecologisch vriendelijke materialen geproduceerd en na gebruik zonder schade afbreekbaar.
Het batterijtje is bovendien plat, tot 1 milimeter, en buigzaam. Toepassingen worden dus gezien bij papier, denk aan de verjaardagskaart die je open doet en je hoort een liedje.
Niet zo heel schokkend, maar de kleine, platte, milieuvriendelijke batterij schreeuwt om meer toepassingen. In de toekomst komt er ook elektronisch ‘papier’, platte elektronische media-dragers in elk geval, daar zullen ook toepassingsmogelijkheden zijn.
Economisch belangrijke toepassing is het koppelen aan rfid-systemen. Dat betreft de elektronische labels die de streepjescodes op produkten gaan vervangen en in de toekomst aan alles worden gekoppeld.
Tenslotte is de batterij te gebruiken voor farmaceutische doeleinden: toediening van bepaalde medicijnen wordt geoptimaliseerd wanneer er een klein stroompje bij wordt gebracht.
Hoe dat precies zit en nadere (technische) info op de site van Enfucell, het Finse bedrijf dat 10 jaar werkte aan de ontwikkeling van de ‘SoftBattery’. Meer toepassingen? Reageer.

Share Button

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.