Marktintroductie brandstofbesparende SideWings

Na vier jaar van ontwikkeling, studie en testen is de Ephicas SideWing, de aerodynamische zijafscherming voor opleggers, klaar voor een marktintroductie. Van dinsdag 29 maart t/m donderdag 31 maart staat de spin-off van de TU Delft op de Carrosserie Vakdagen in Hardenberg. Alle partners die de SideWing afgelopen jaar hebben getest, zijn al klant geworden van Ephicas. De spin-off is onderdeel van Yes!Delft, het ondernemerscentrum van de TU Delft.

Testpartners

GE TIP heeft, voor inzet bij Ahold, vijftien opleggers uitgerust met de SideWings van Ephicas. Peter Appel Transport heeft vijfentwintig sets besteld en The Greenery acht. Ook TNT, Jan de Rijk Logistics en DHL gaan de SideWing invoeren. Grote transportondernemingen waar de voordelen snel zichtbaar zullen worden in de lagere brandstofrekening en vermindering van CO2-uitstoot.

Vleugelvormig

Ephicas ontwikkelde voor de onderkant van de oplegger een vleugelvormige windgeleider. Hieraan is wetenschappelijk onderzoek aan de TU Delft vooraf gegaan, waardoor een optimale vorm is ontstaan. “Langdurige praktijk- en circuittests hebben uitgewezen dat de SideWing een eenvoudige en effectieve manier is om de brandstofrekening van transport te verlagen,” aldus Hessel Jongebreur van Ephicas. “Daarbij is anderhalve liter besparing per honderd kilometer wetenschappelijk aangetoond.”

Naast de reductie van CO2 door het lagere brandstofverbruik wordt de Ephicas SideWing gemaakt van een milieuvriendelijk, lichtgewicht kunststof. De productie vindt plaats volgens de meest recente milieueisen.

Veilig

De zij-afscherming van de oplegger wordt verbeterd, wat vooral in stadsverkeer veiliger is wanneer zich ook fietsers op de rijbaan bevinden. Op een regenachtige dag veroorzaakt een vrachtwagen, voorzien van Ephicas SideWings, bovendien minder hinderlijk spatwater voor overige weggebruikers.

Praktisch:

De Carrosserie Vakdagen worden gehouden in de evenementenhal Hardenberg, energieweg 2, 7772 TV, Hardenberg. De stand van Ephicas is te vinden in Hal 6 in stand 648.

Meer informatie: www.ephicas.eu en www.youtube.com/ephicas.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.