Apple iPhone op zonne-energie

Elektronicabedrijf Apple heeft patent aangevraagd op een techniek die het mogelijk maakt om zonnecellen te plaatsen onder een touchscreen display. In de toekomst hoeft de iPhone nooit meer apart opgeladen te worden.
Het filmpje hierboven gaat over een telefoon op (zon- of ander)licht. Dat mobieltje is al ruim een jaar te koop in het moderne China.

Energie komt vanaf nu en komende jaren meer en meer van verschillende, milieuvriendelijke bronnen. Zonne-energie wordt de belangrijkste. (Windenergie bijvoorbeeld blijft hangen, de vorm van molens zal nog wel veranderen, kijk maar hier, de grote, logge, inefficiƫnte, zichtvervuilende appraraten die nu worden geplaatst verdwijnen weer.)

Eerst kleine, maar al snel ook grotere apparaten gaan op zonne-energie lopen. Alle apparaten om ons heen worden daarmee zelfvoorzienend / autarkisch als het gaat om hun energievoorziening.

Er zijn energie-denkers die denken dat energiebedrijven alleen nog makelaars zullen zijn in de toekomst: als je zelf met je eigen zonnepanelen en personal-windmolen meer energie opwekt verkoop je dat aan het energiebedrijf, als je tekort hebt, koop je het bij het energiebedrijf.

green my appleGenoemde energie-denkers hebben het mis: zelfs de makelaarsrol van energiebedrijven verdwijnt, energiebedrijven verdwijnen helemaal.
Mensen en berdrijven zullen geen tekort aan energie meer hebben, om twee redenen.
Tn eerste gaat iedereen zlef heel veel energie opwekken. De hoeveelheid energie die nieuwe energiebronnen gaan leveren, is enorm. Die opwekking vindt overal plaats, op allerlei manieren. Kinetisch, wind-, zonne-energie, overal is energie en het gaat allemaal geoogst worden. Via kleding, je parasol of bijvoorbeeld middels in ruiten ingebouwde, nauwelijks zichtbare zonnecellen (die bovendien zonwerend zijn waardoor minder airco nodig is). Die eigen produktie wordt lokaal opgeslagen en is ruim voldoende voor opvangen van piekbehoefte.

En ten tweede zullen apparaten dus een ingebouwde energievoorziening hebben waardoor helemaal geen toevoeging van energie meer nodig is. Hoogspanningsdraden, leidingen door de bodem, bedrading in muren, stopcontacten, snoeren: wordt allemaal met vertedering naar teruggekeken tezijnertijd. Beetje zoals wij nu kijken naar paard en wagen.
Apparaten gaan zelf in hun benodigde energie voorzien, in China nu de S111, binnenkort Apple’s iPhone, en dan, sneller dan we denken, vliegtuigen, fabrieken, steden, alles.

Op Ecoluxe.nl: S116 telefoon op licht

Over Apple’s patentaanvraag zonnecellen voor mobiele apparaten: Webwereld

Share Button

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.