LED-peertje: energie-efficiënte gloeilamp

LED-peertje gloeilamp van Philips g

Het peertje komt terug. Een LED-lamp in de vorm van een ouderwetse heldere gloeilamp. Niet gek, in sommige lamp-ontwerpen past het oude peertje nou eenmaal prima. De nieuwe Philips Clear LED-lamp is vergelijkbaar met een 40 Watt (470 lumen) gloeilamp en straalt, net als de klassieke voorganger, een helder, warm licht uit (Kleurtemperatuur: 2700K).

Philips Clear-Bulb LED gloeilampen

Uit het persbericht van producent Philips: ‘De nieuwe Philips Clear LED-lamp behoudt de herkenbare ronde vorm en schoonheid van de traditionele gloeilamp waar zoveel mensen aan gehecht zijn.”

LEDbulb-clear-40W-in-luminaire-Philips-sIn de lamp is een innovatieve lens toegevoegd die zorgt voor hoge lichtkwaliteit in alle richtingen. Het resultaat is een energie-efficiënte en kostenbesparende lamp die tot 25.000 uur meegaat (wie het weten wil: 85% energie-efficiëntie – 6W input wattage: 78 lumen per watt ratio). Leuk: anders dan spaarlampen is deze LED-lamp ook weer dimbaar.

‘Met onze huidige LED-reeks lieten we al zien dat we de kwaliteit van onze gloeilamp kunnen evenaren. De Clear LED-lamp combineert de vertrouwde look van de traditionele gloeilamp met de voordelen van LED’, zegt Rene van Schooten, CEO Light Sources & Electronics voor Philips Lighting. ‘Met behulp van onze innovaties in LED zijn we nu in staat om deze duurzame gloeilamp op de markt te brengen. De Clear LED-lamp bespaart tot 10 euro energie per lamp per jaar, in vergelijking met traditionele gloeilampen.’

Share Button