Zonne-energie-eiland


Om op korte termijn rendabel zonne-energie te kunnen laten leveren is dit zonne-paneel-eiland ontworpen. Over niet al te lange tijd zal het voor iedereen technisch mogelijk zijn zelfstandig in de benodigde energie te voorzien. Op dit moment is dat technisch en financieel nog lastig, waardoor er voor bedrijven ruimte is dankzij schaalgrootte winst te maken met de verkoop van zonne-energie. Een beetje sneu uitgangspunt dus voor dit zonne-energie-eiland, maar in de grootschalige toepassing van zonne-energie wel een interessante stap.

Het eiland, in opdracht van de Verenigde Arabische Emiraten ontwikkeld door het Zwitserse bedrijf CSEM, is 100 meter in doorsnee.
Om rendabel te zijn is berekend dat er 350 dagen per jaar zon nodig is, hetgeen bij de VAE het geval zou kunnen zijn.
De onder de panelen bevestigde installaties zorgen voor de produktie van elektriciteit en waterstof die vervolgens beide nog vervoerd moeten worden naar het vaste land. Bij de produktie van het waterstof blijft restprodukt zout over, een oplossing hiervoor moet nog worden gezocht. Ook moet bekeken worden of het eiland zware zee-stormen kan weerstaan zonder te breken.

Het zonne-energie-eiland werd in diverse blogs her en der op internet al gesignaleerd en van commentaar voorzien, bijvoorbeeld op Ecogeek.
Suggesties daar: het eiland uiteraard met zeilen en stroming naar gewenste bestemming brengen om eco-verantwoord te blijven.

Share Button

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.