Zwevende windmolen hoog boven de grond voor meer windenergie [met video]

Hogerop waait het harder. Deze enorme zwevende windmolen houdt daar rekening mee. Het Amerikaanse bedrijf Altaeros Energies gebruikt luchtvaarttechniek om windturbines tot ruim 300 meter hoog de lucht in te krijgen. De geproduceerde energie wordt via een kabel naar de grond geleid.

Zwevende windmolen hoog boven de grond voor meer windenergie

 

Het testmodel dat hier te zien is werkt: het produceerde meer energie dan een gewone windmolen (‘twee keer zoveel als een gemiddelde windmolen’. De ‘ballon’ is gevuld met helium, net als het Amerikaanse leger al lange tijd helium-ballonnen inzet om radar-systemen in de lucht te hangen.

Het systeem stijgt en land geautomatiseerd en opvouwbaar (en dan niet groter dan een klein autootje).De zwevende opblaasbare constructie met windturbine kan met gebruikt worden in moeilijk bereikbare en andere ‘off-grid’ gebieden en plaatsen waar incidenteel behoefte is aan stroom, bijvoorbeeld bij afgelegen onderzoeksstations. Het bedrijf denkt op deze manier stroom te kunnen gaan leveren tegen een derde van de prijs van wat de stroom zou kosten via een gebruikelijke diesel-generator. Goedkoper én schoner dus.

zwevende-windmolen-video

Info: Altaeros Industries

Share Button