Kinetische zonne-energie telefoon: groene stroom opwekken doe je zelf

China loopt op milieu-gebied voorop, dat weet iedereen. Daar is de S116 al verkrijgbaar: een mobieltje op zonne-energie.

Franse telefoonontwerpers Modelabs, die voor alle gerenommeerde telefoontjesmakers modellen hebben ontworpen, tekenden concepten voor toestellen die zonne-energie en kinetische (bewegings)-energie combineren. Opdrachtgever was SFR, een Frans telecom-bedrijf dat hiermee een zet wilde geven tot maatschappelijk verantwoorder ondernemen, met name op gebied van milieu.

Er zijn 3 concept-toestellen (‘ecological mobility concepts’): De YoYo, plaatje boven, is een jojo. Je wekt zelf de kinetische / bewegings-energie voor je telefoon op door ermee te jo-jo-en en het rondje heeft aan beide kanten kleine ronde zonnepanelen.

De U-turn, een soort uitvouwbare mini-boomerang, maakt gebruik van de beweging van in- en uitklappen van het toestel. Elke keer dat je in en uitklapt wordt energie opgewekt, die wordt opgeslagen, en gebruikt om je telefoon op te laden.
Kinetische zonne-energie mobiele telefoons van Modelabs: U-turn. Plaatje via Slashgear
En de Runaway, maakt gebruik van de beweging van de sportende (in elk geval bewegende) drager.  Jij rent, en je telefoon laadt opKinetische zonne-energie mobiele telefoons van Modelabs: Runaway. Plaatje via Slashgear
Telefoonbedrijf? investeren. Consument? Groene stroom opwekken doe je zelf.

 

Share Button

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.