Lightning GT elektrische sportauto (higlights AutoRai)

De Autorai in Amsterdam focust dit jaar op duurzame mobiliteit. Op ECOCOOL.nl als highlight de Lightning GT.
De Lightning GT is een volledig elektrische sportauto die geproduceerd wordt in Coventry, Groot-Britannië.

De bedoeling is er maximaal 250 per jaar af te leveren. Moet exclusief blijven. De auto is ontworpen door een Brits team van ingenieurs aangevoerd door de Londense geldschieter Iain Sanderson.

Techniek: De Lightning GT heeft een 300 Kw  (400 ps) dubbele electromotor voor achterwielaandrijving. Hij gaat in minder dan 5 seconden van 0 naar 100 km per uur. Het geavanceerde elektronische managementsysteem verdeelt automatisch de benodigde koppel aan elk wiel onder alle rijomstandigheden.

Het bereik van het basismodel zal onder normale rijomstandigheden in de buurt liggen van 240 kilometer. In Nederland dus genoeg om heen weer naar je werk te rijden. Het bereik zal tot 50 procent hogerkunnen liggen met een extender-optie.

Ik schreef in 2007  over de Lightning op Ecoluxe.nl (site gestopt in 2009), toen werd voorzien dat in 2008 de eerste exemplaren geleverd konden worden. Ik heb nog geen precieze dat gezien maar inmiddels zou  de eerste aflevering echt nabij zijn. De vergelijking met de Tesla Roadster en Fisker Karma dringt  zich op natuurlijk, qua (prijs)klasse vermoedelijk dichter bij de Fisker.

De Lightning GT is te zien in de stand van  The New Motion, op het EV gedeelte van de beurs.

 

Share Button