Manta-vormige trimaran op zonnecellen om de wereld

Het manta-vormige ontwerp  is gestroomlijnd en lichtgewicht en verplaatst weinig water, waardoor om te beginnen zo min mogelijk energie nodig is om goede snelheden te halen.

Het totale oppervlak aan zonnepanelen dat op het gevaarte is gemonteerd  is 110 m2, dat moet volledig de in de benodigde energie voorzien. Opslag van energie en energiemanagement zijn state of the art dankzij de partnerende bedrijven.


tocht om de wereld op zonne-energie

De bedenkers / projectleieders / uitvinders / bouwers van deze Manta-vormige trimaran bezitten naar eigen zeggen ‘leading edge savoir-faire in clean technology ‘ als het gaat om (elektro)motoren en energie-opslag.
Voor dit jaar een staat een tocht om de wereld op het programma. De eerste 100% zonne-energie tocht om de werled van meer dan 40.000 kilometer (22.000 zeemijlen) vanaf Gibraltar naar Panama naar Tahiti naar Australië, naar Zuid-Korea naar de Verenigde Arabische Emiraten, dan het Suez Canal en terug naar huis.

Solar Odyssey
Doel is de mogelijkheden van zonne-energie te onderzoeken en in praktijk te brengen. Nu een trimaran, maar daarna op weg naar andere schepen, andere voertuigen, duurzame mobiliteit.
Meer info, onder meer over overbrenging en stuurinrichting, op de website van Solar-Odyssey

Share Button

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.