Draadloos opladen: Plugless Power voor je elektrische auto

Het Amerikaanse bedrijf Evatran biedt een draadloos oplaadsysteem voor auto’s. Draadloos opladen: dat is gemak. Je parkeert je auto bij het oplaadpunt en het opladen start vanzelf. Dat betekent gemak voor de elektrische auto rijder, geen geklungel meer met stopcontact en snoer, en nooit meer vergeten op te laden. Maar vooral betekent het dat de transitie naar elektrisch rijden veel eenvoudiger zal worden. De draadloze oplaadpunten kunnen gemakkelijk ingepast worden in de bestaande omgeving, in eigen garage of parkeerplaats thuis, in parkeergarages, eigenlijk bij alle parkeerplaatsen.
Draadloos oplaadpunt Pluglesspower - thuis opladen
De oplaadpunten kunnen overal geïnstalleerd worden, én ze kunnen door iedereen geïnstalleerd worden: door particulieren, door overheid (gemeenten), en door bedrijven. De auto’s-van-brandstof-voorzien-branche verdwijnt. Nu tank je voor een bepaalde hoeveelheid geld bij een benzinestation van een oliebedrijf, in de toekomst laad je je auto op bij je eigen oplaadpunt dat continu opgeladen wordt met bijvoorbeeld zelfopgewekte kosteloze zonne-energie. Of bij het kantoor waar je die dag werkt, of op de parkeerplaats van de supermarkt terwijl je boodschappen doet, of tijdens je bezoek aan de diergaarde, terwijl jij naar de leeuwen en krokodillen kijkt en een ijsje eet laad je auto zichzelf op. De draadloos-opladen-oplaadpunten worden een asset voor locatie-eigenaars: ‘biedt u uw klanten / inwoners Plugless Power?’. Onafhankelijke, zelfvoorzienende, slimme, kleine, lokale infrastructuur.Draadloos opladen - Plugless Power

Google heeft op het eigen bedrijfsterrein enkele dagen geleden Plugless Power laten installeren. Het zoekmachine-bedrijf gaat het uittesten op de zogenaamde NEV’s de neighborhood electric vehicles die gebruikt worden als deel-auto’s op het eigen bedrijfsterrein. Google is een launching customer, Evatran gaat op zoek naar gemeenten en bedrijven die ook willen gaan testen. Lees het bericht hierover op de site van Wired. Meer info op de eigen website van Evatran.

Techniek: inductie, volgens Evatran dezelfde techniek als een electrische tandenborstel.

Share Button