Sportwagen + familieauto = duurzame oplossing

Dit probleem: op vakantie met het gezin in je SUV, naar werk met dezelfde grote wagen. Duurzame oplossing is niet: twee auto’s, één grote en één kleine. Duurzame oplossing is niet: hele jaar door in je eentje in hele grote lege energieslurpende wagen rijden. Duurzame oplossing is 1 auto die groot én klein kan zijn.

Rinderknecht: ‘Thinking about variability and the constantly changing energy demand, we have created an extremely flexible vehicle. The result is a zero-emission car featuring both extremely low weight and aerodynamic drag, thus further reducing the power consumption.’Concept-auto ontwerper Frank M. Rinderknecht presenteert met zijn bedrijf Rinspeed in maart 2009 in Geneve een ontwerp met de Obama-eske naam ‘iChange’. Het is een 1 a 3 persoons-auto, bedoeld voor de auto-industrie om hier eens verder over na te denken.

rinspeed ichange concept

De carosserie is van lichtgewicht materiaal, het is een elektrische auto die bij het rijden geen uitstoot geeft, de elektriciteit moet uiteraard als altijd weer groen geproduceerd worden om gunstig milieu-effect te hebben.
DE truc van de auto is de knop die er voor zorgt dat uit de achterzijde van de auto een compartiment omhoog of weer omlaag schuift. Ligt het achterdeel in de auto verzonken dan hebben we een puik aerodynamische minder energie gebruikend éénpersoons sport-autootje. Als dat achterdeel omhoog gekomen is kunnen er twee passagiers extra in. Geen andere auto nodig dus.

Drie passagiers is misschien nog een beetje weinig, op naar het ontwerp dat tegelijk een forensen-auto én een familie-auto kan zijn. ‘Yes, we can!’

Meer: Rinspeed

Share Button

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.