Honda: hybride carpoolen in 2050

honda hybride carpoolen in 2050

4 forensen stappen voor hun eigen huis in hun voertuig, rijden naar de snelweg, klikken aan elkaar, en in de buurt van de bestemming gaat ieder weer zijn eigen weg.
Het is Honda’s concept-oplossing voor een scenario waarin in 2050 de voorsteden uitpuilen en de wegen naar werklocaties overvol. De forensen in dat scenario stappen graag heen over de vele praktische bewaren die te bedenken zijn.

Er is één centraal voertuig, één andere linkt aan de voorkant, twee andere aan de beide zijkanten.
Er wordt uitgegaan van een hybride aandrijving door middel van onder meer zonne-energie. De autootjes klikken zelf aan elkaar (het zijn robots), zonder dat de bestuurders hiervoor iets hoeven doen. Dus geen tijdverlies met instappen, opschuiven etcetera.
Aan elkaar geklikt kunnen de autootjes harder en langer rijden dan los van elkaar, het centrale autootje is het krachtigste, de andere zijn wendbaarder.
Met 4 aan elkaar passen ze nog steeds op 1 rijstrook.
Klik op onderstaande plaatje om te zien hoe het precies in elkaar steekt:
Honda hybride carpoolen in 2050 images AutoblogGreen
Alles bij elkaar uiteraard een milieuvriendelijk concept door een optimalisatie van carpoolen en gebruik van alternatieve brandstof.

De ontwerpen, onder de titel One to the Power of Four, werden gemaakt door Ben Davidson, Khrystyne Zurian en Shae Shatz in het kader van de Design Challenge ter gelegenheid van de Los Angeles Auto Show.

Via AutoblogGreen, bekijk daar ook de plaatjes Honda One to the Power of Four.

Share Button