Hybride BMW Concept X6

bmw x6 activehybrid concept

Hier bij Ecocool.nl hebben we een aantal ‘geloven’ of ‘inzichten’. We zien niet veel in compensatie-acties zoals bomen-planten. Wij zien graag bedrijven die ontwikkeling zoeken in ecologisch verantwoorde produktiemethodes en produkten. Wij zijn zo realistisch te erkennen dat er tijd nodig is, eis is wel dat men inmiddels stevig op weg is en hard en met prioriteit doorwerkt aan minder milieu-schadende bedrijfsvoering.

BMW lijkt zo’n bedrijf dat goed op weg is. NB er is heel veel nodig om de enorme milieu-impact van een enorme kolos als BMW teniet te doen, men is er nog lang niet. Maar er wordt aan gewerkt. BMW heeft twee fronten waarop acties worden gericht: enerzijds de eigen bedrijfsvoering en produktie, anderzijds de milieu-performance van de produkten, de auto’s dus, nadat ze verkocht zijn. Op auto-gebied is de nieuwste onthulling de hybride BMW Concept X6.

De eerste Sports Activity CoupĂ© die over een een nieuw hybride aandrijfconcept beschikt, zonder concessies aan rijplezier of kwaliteit van vormgeving. De BMW Concept X6 ActiveHybrid zou door het ActiveHybrid-systeem meer rijdynamiek toelaten dan ‘conventionele’ hybride auto’s en tegelijkertijd tot 20 procent minder verbruiken dan een van vergelijkbare auto met enkel een verbrandingsmotor. (Leuk dat er al gesproken wordt over conventionele hybride auto’s.) Vanaf 2009 is de wagen te koop.

In haar eigen Sustainable Value Report (Duurzame Waarde Rapport) laat BMW zien wat het bedrijf op gebied van duurzaamheid in de praktijk brengt, bijvoorbeeld dus innovatieve milieuvriendelijke productiemethodes en duurzaamheidmanagement binnen de eigen vestigingen. Het is geen objectief of vergelijkend rapport, maar ook extern krijgt BMW erkenning voor de inzet. Begin September noteerde de Dow Jones Sustainability Index (Dow Jones Duurzaamheid Index) BMW als branche-leider en ook de Climate Leadership Index van het Carbon Disclosure Project zet BMW bovenaan. Binnenkort zijn we bij een BMW-middagje over de energie-strategie van het bedrijf voor de komende jaren. Als het interessant en aanstekelijk is, volgt hier verslag.

Website BMW

Share Button