ZAP, de elektrische auto die er nooit kwam

Elektrische auto’s. Er zijn er al heel veel aangekondigd ook hier op ECOCOOL.nl. Tesla lijkt wel heel ver te zijn met rijdende prototypes. Elektrische auto’s werken ook gewoon, maar wat nog niet gelukt is, is om de techniek te persen in automodellen die wat betreft uiterlijk en prestatie enigszins aansluiten bij gangbare fossiele brandstof-auto’s.
Dat dat wel gaat komen is zeker, maar dat er telkens meer tijd nodig is dan de producenten melden, is inmiddels ook meer dan duidelijk.

1 van de bedrijven die nogal vaak geroepen heeft dat hun elektrische doorbraak-auto er nu echt bijna was is ZAP. Het Amerikaansde WIRED publiceerde eerder deze week een ontmaskerend, ontnuchterend, vernietigend zeer uitgebreid artikel over ZAP:
Hype Machine: Searching for ZAP’s Fleet of No-Show Green Cars.

Over persberichten met loze beloftes die de prijs van aandelen weten op te jagen en managers/eigenaren die letterlijk eind van de dag grote paketten aandelen verkopen.
Als voorbeeld van een hele rotte appel in de mand. Veel beloftes, geen wol, een kaal schaap. Lees het in Wired, verschillende artikelen ernaast ook, waaronder deze aardige met alle auto-modellen.

Share Button