Klimaatverandering: jouw straat onder water in Google maps

klimaatverandering: ecocool-bureau Rotterdam onder-water

Meer regen, meer wind? Rijzende zeespiegel. En jouw straat onder water. Of de straat waar jouw werk is, of je universiteit, of je vakantieadres of het adres van je geliefde.

Organisatie Carbon Story vraagt aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering, niet zozeer voor een land als Nederland, maar ook voor gebieden waar nu geen geld is om de bouw van dijken te betalen.

Carbon Story is er van overtuigd dat consumenten en bedrijven hun gewoonten moeten veranderen, en daardoor minder luchtvervuiling veroorzaken. Maar gewoonten aanpassen kost tijd en daarom gelooft Carbon Story dat je nu toch meteen je CO2 uitstoot moet gaan compenseren. En vervolgens stap voor stap je levenskeuzes aanpassen en zo structureel gaan zorgen dat klimaatverandering minder zal zijn. (Als je het zo vertelt klinkt compenseren wel weer okay: voor de korte termijn dan, en gelijktijdig met structurele verandering.)

Ze vertellen het zelf kort en bondig hier. Helaas, de tijdelijke campagne met de GoogleMash-up, waar je je eigen adres kon intikken en je eigen straat onder water zag, is inmiddels niet meer online :-( Hieronder nog een screenshot van wat je zag als je adres Binnenhof intikte:

klimaatverandering: binnenhof-onder-water

Share Button