Klimaatshow

Vrijdagavond 14 december, Nederland 2, 20.25 uur.
Uit een voorronde waarbij 70 kandidaat-plannen werden gepresenteerd zijn 5 plannen geselecteerd die vanavond op de televisie nogmaals hun plan kunnen presenteren in De Klimaatshow.

Het wordt niet precies ecocool-stijl misschien, maar wel kijken, hieronder het persbericht:

In het NCRV-programma De klimaatshow op vrijdag 14 december presenteren vijf  ‘young professionals’, afkomstig uit bedrijfsleven en overheid, plannen voor een veilig Nederland in 2050. Een jaar dat niet eens zo ver van ons is verwijderd. Om Nederland voor te bereiden op klimaatsveranderingen met nattere zomers en hogere waterstanden.

De vijf  ‘young professionals’ pitchen hun ideëen aan een jury van deskundigen: weerman/presentator Erwin Kroll (juryvoorzitter), trendwatcher Adjiedj Bakas, Annemarie Rakhorst (zakenvrouw van het jaar 2000 en specialiste op het gebied van duurzaam ondernemen) en Salomon Kroonenberg, hoogleraar toegepaste geologie. De ideeën die deze mannen en vrouwen presenteren zijn vooruitstrevend en ambitieus, maar bovenal reëel en werkbaar. Variërend van flexibele stedebouw, extreme recycling tot schone scheepvaart.

Naast de strijd tussen deze vijf ‘young professionals’ zijn in De klimaatshow diverse items te zien, zoals testjes, kleine uitvindingen, stand-up comedy en muziek.

De presentatie van De klimaatshow is in handen van Harm Edens en Mieke van der Weij. Harm Edens: “Het jaar 2050 is het sleutelgat waar de wereld doorheen moet. Door de toegenomen bevolking is een maximale druk op de planeet om voedsel, water en zuurstof… Het waterpeil is behoorlijk hoger, Nederland weet met moeite en veel extra investeringen droge voeten te houden. En omdat de IJssel af en toe buiten zijn oevers treedt, kan ik eindelijk op mijn 89e gebruik te maken van de naam, en site, Zutphen aan Zee. Maar ik ben een optimist: we moeten leren dat minder beter en leuker is, en meer zin geeft aan ons kostbare leven.”

Share Button

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.