Autarkische stroomjassen

kinetische energie kleding

Het Australische ministerie van oorlog steekt extra geld in de ontwikkeling van kleding die soldaten voorziet van hun persoonlijke energiecentrale. De huidige soldaat draagt een flink gewicht aan batterijen met zich mee die zijn uitrusting, waaronder schietwapens, moeten voorzien van stroom.
Tijdens gevechtsacties komen al deze batterijen uiteraard in het milieu terecht.
Deze batterijen gaan vervangen worden door oplaadbare batterijen die eruit zien als normale kleding en die opgeladen kunnen worden door de bewegingsenergie van de soldaat zelf, of door aan te sluiten op een stroombron.
Je hoeft je batterij dus niet meer te dragen, want je kunt hem gewoon dragen. Of duidelijker in het Engels: you wear the battery in stead of carrying it.

Elkaar doodschieten wordt natuurlijk niet ineens goed omdat het met groene stroom gebeurd, maar er zijn ook goede toepassingen te bedenken: elke werker die beweegt, kan een deel van zijn eigen stroom gaan opwekken: veel mogelijkheden bijvoorbeeld in de bouw. Het zou goed zijn als andere mens- en milieulievender bedrijven en ministeries deze ontwikkeling zouden overnemen / op zich zouden nemen, de toekomst voor deze techniek is veelbelovend.

Meer info: ITNews

Share Button

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.