Gebouw van staal maakt gebruik van lokaal klimaat


Living Steel, een online kenniscentrum over staaltoepassingen, organiseert voor de tweede keer de internationale staal-ontwerp-wedstrijd. Gevraagd werd om innovatieve, ecologisch verantwoorde gebouwen te presenteren voor lokaties in China, Brazilië en Groot Brittanië, uiteraard gebruikmakend van staal. nArchitects, een Amerikaans bureau, tekende een appartementengebouw voor de Chinese stad Wuhan. Het ontwerp is toegesneden op het lokale subtropische klimaat: het maakt gebruik van en beschermt tegen de lokale weersomstandigheden, zoals bijvoorbeeld warmte en, van tijd tot tijd, grote hoeveelheden neerslag. duurzaam staal
Een opvangsysteem voor regenwater is geïntegreerd, er kan veel daglicht in het gebouw komen, en heel opvallend zijn de geperforeerde stalen gevelplaten waardoor de wind het gebouw inblaast en voor koeling van de appartementen zorgt.


Veel prefab mogelijk, dat levert ook milieuvriendelijk-punten op. Tenslotte: het ziet er naast alle energie besparende eigenschappen ook weer mooi uit.

Eind september worden de winnaars van de competitie bekend gemaakt. Meer op de Living Steel-site.

living steel

Share Button

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.