Hoax: vegatoren Las Vegas

Video hierboven: AteliersSoA, Parijs concept voor een tour vivante, levende toren, ecologische hoogbouw, voor wie binnen wil kijken in een vertical farm.

Veel buitenlandse blogs en sites, vooral in Amerika, meldden vorige week dat Las Vegas concrete plannen had een 30 verdiepingen hoge groentetoren te bouwen.

In opdracht van een aantal casino’s zouden plannen gemaakt worden voor een toren waarin groente verbouwd kan worden. Goed voor het milieu omdat vervuilend transport dan achterwege zou kunnen blijven: immers de groente wordt dan midden in de stad verbouwd. Het concept rammelde nog (hoe al dat water midden in de woestijn te krijgen, geeft het zonnepaneel op het dak voldoende energie), en inmiddels blijkt het hele bericht een hoax.

De ontwerpers zagen na een eerste bericht op New Energy News hun plaatjes opeens overal opduiken, maar de Las Vegas Sun meldt dat er geen enkel concreet plan of voornemen tot daadwerkelijk bouwen is (zie ook comment bij het artikel).

Geen concrete plannen dus voor een Vega-toren in Vegas, maar wel meerdere concepten te zien op de eigen blog van ontwerper Chris Jacobs.

In eerder Ecocool-bericht Autarkisch: verticale boerderij, appartementen, grand café meer over het interessante autarkische concept van de verticale stads-boerdrij naar aanleiding van een ontwerp voor een restperceeltje middenin Seattle.

Share Button

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.