Wonderwall: design sfeerwand van redundant hout (highlight 100%-Design-beurs)

Overgebleven hout, van zagerijen, van meubelmakers of van oude meubelen of oude huizen. In repen gezaagd, aan één kant glad gefreesd en vervolgens alle repen aan elkaar bevestigd. Zo ontstaan er grotere delen, die vervolgens in elkaar te passen zijn tot een complete wand, een natuurlijke wandbekleding: Wonderwall van ontwerper Jan Swinkels.

Swinkels tekende niet alleen voor het ontwerp, maar neemt de hele keten voor zijn rekening, hij organiseert ook het verzamelen van diverse partijen overgebleven hout, redundant is een goeie Engelse term, en de bewerking in lokale zagerijen in Indonesië.

Een stuk van een sjiek oud stoelpootje naast, planken van oude huizen: al het hout wordt in repen op maat gezaagd, aan 1 kant, de toekomstige achterkant, glad gefreesd, en vervolgens worden de repen tot rechthoekige elementen in elkaar gezet.

De individuele elementen kunnen samen een wand vormen, van elke benodigde maat. Door het ontwerp van Swinkels lijkt de Wonderwall vervolgens één geheel, een sfeervolle, natuurlijke, levendige wand in huis (of in kantoor of in bedrijfsruimte, zelfs buiten is mogelijk).

Het bekende hergebruik verhaal, inclusief ondersteuning van de lokale economie, levert in dit geval iets heel moois, dat prima pastte op de beurs 100% design vorige week in de Van Nelle fabriek in Rotterdam. 

Wonderwall is een onderdeel van Doing Goods, dat een eigen collectie van ready products voor huis en tuin biedt.
De houtwand van Wonderwall is er in drie varianten Brooklyn, Wheels en Parker. Wonderwall richt zich op architecten, intereieurontwerpers en stylisten. (Detail nog: goed voor de acoustiek !)

Share Button