Benzinestation van hout met biodiesel en fietsverhuur en fietsreparatie = Energietransitie

Aan de westfriese kant van de afsluitdijk kun je over niet al te lange tijd tanken bij een vriendelijk uitziend houten tankstation. Fossiele brandstoffen tanken, dat is het ouderwetse gedeelte, maar dit gebouw gaat meer bieden: biodiesel en andere relatief schone brandstofen (‘Ad Blue, Avia superclean en compressed natural gas’). Maar nog leuker: fietsverhuur en fietsreparatie.

Een gebouw waar je schone brandstoffen kunt krijgen, een duurzaam vervoermiddel kunt huren of je coole fiets kunt laten revitaliseren, maakt fossiele brandstoffen irrelevant. Een gebouw dat fossiele brandstoffen overbodig en irrelevant maakt. Het is een duidelijk zichtbaar symptoom van De Energietransitie.Benzinestation van hout Energietransitie

Er zijn mensen die denken dat die Energietransitie iets is dat In De Toekomst gaat plaatsvinden of dat dat een heel langdurig en moeilijk proces zal gaan zijn. Maar dat is niet zo. Energietransitie is leuk en slim, is al begonnen en zal met een sneeuwbaleffect komende jaren plaatsvinden.

Architecten: Knevel Architecten. De ontwikkeling van het tankstation is onderdeel van het Masterplan Historische Haven Den Oever dat eerder door dezelfde architecten is ontworpen in opdracht van Converse DC, het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en de Gemeente Wieringen.
Via: Architectenweb

Share Button